marți, 17 mai 2011

Fericire

Stefania Iacob.

2 comentarii:

  1. Rar aud si vad pe cineva caruia sa-i iasa tot sufletul prin ochi si gura atunci cand ne canta. Sa nu incetezi!
    Sa tot fie cateva luni de cand ascult cu aceeasi concentrare piesele tale. In primele zile de cand descoperisem aceasta varianta a „Baladei fulgerate de vant”, obisnuiam sa o las sa ruleze de zeci de ori, sa vad ce mai pot descoperi in amestecul magic de cuvant si ton. La fel si cu „Noptea marii betii” – interpretare atat de tragica, dar care insufla hotararea de a ne „imbata” si a construi!
    Am mai vazut apoi ca ai cateva participari la diferite concursuri de muzica folk. Destul de rare sunt postarile pe youtube, insa pe cea de la Chira Chiralina am ascultat-o si privit-o iarasi de zeci de ori. Dincolo de ceea ce transmiti prin interpretare e si reactia publicului. Imi place sa vad cum oamenii sunt inmarmuriti, indiferent de varsta. Privirile lor spun totul despre ceea ce le-ai putut inspira pentru cateva minute si, sper eu, macar pentru restul serii. E nevoie de atat de mult cantec pentru ca aceste priviri sa reziste zile, saptamani, sa nu uitam sa ni le alimentam adesea...
    Poate ca ai primit multe aprecieri si laude, sfaturi, etc. Spuneai intr-un scurt videoclip pe youtube ca va fi si un album. Cred ca e destul de complicat... Ce as vrea eu sa-ti transmit... – sa muncesti! Sa muncesti pana la durere, sa canti si sa compui, sa inveti singura si de la dascalii de muzica pe care ii ai! Sa nu fii doar o aparitie trecatoare, un talent deosebit care se va pierde in societatea romaneasca mediocra! Intr-un interviu la radio, spuneai ca vrei sa mergi la Londra la studii. Parcursul asta inseamna, desigur, excelenta, dar pana atunci mai e un drum lung. Sa apari cat mai mult in public, la concursuri, la festivaluri, la televiziune mai ales! Cei care au posibilitatea financiara sa te aduca in atentia romanilor o vor face probabil daca sunt siguri de un castig considerabil... Tu sa te tii dreapta, asa cum raspundea Paula Seling intr-un interviu – <>> (aproximativ).
    Acum depinde si ce vrei de la viata. Se prea poate sa nu rezonezi la munca asta care in final nu-ti va aduce un confort financiar extraordinar, ci poate doar un trai decent. Se prea poate sa-ti si para ca nu merita populatia Romaniei o voce care sa-i puna muzica in versuri si sa le trezeasca sufletele.

    RăspundețiȘtergere